Patentrecht

Heeft u een unieke oplossing bedacht, een echt gat in de markt? Door uw uitvinding of idee via het octrooirecht of patentrecht te beschermen met behulp van een patentaanvraag of octrooiaanvraag, krijgt u exclusief recht op het gebruik van uw uitvinding. Zie ook ons artikel: “Wat is het verschil tussen patent en octrooi?“. Anderen mogen dan niet zonder uw toestemming dezelfde of een vergelijkbare uitvinding op de markt brengen. Uw technisch vermogen en creatieve inspanning krijgen met een patentrecht de waardering die ze verdienen.

CONTACT OPNEMEN

 

Wat kunt u beschermen via patentrecht?

Heeft u een unieke uitvinding bedacht, een echt gat in de markt? Bescherm uw uitvinding via een patentrecht met behulp van een patentaanvraag en krijg exclusief recht op het gebruik van uw uitvinding. Anderen mogen dan niet zonder uw toestemming dezelfde of een vergelijkbare uitvinding op de markt brengen. Uw technisch vermogen en creatieve inspanning krijgen met een patentrecht de waardering die ze verdienen.

Wat kunt u beschermen?

Voor patent is het begrip ‘nieuw’ van groot belang. Als u uw uitvinding al eens heeft geshowd, verkocht of er reclame voor hebt gemaakt, kunt u geen rechten meer krijgen. Absolute geheimhouding is dus een noodzaak voor het aanvragen van patent.

Waar geldt een patentrecht?

In het algemeen adviseren wij om de uitvinding te beschermen in het land waar u zelf gevestigd bent en waar uw belangrijkste markten liggen. In overleg met u stellen wij een optimale landendekking op, met de daarbij behorende registratie route. Uiteraard zijn wij volledig op de hoogte van de ins en outs van iedere route, zodat wij elke patentaanvraag op maat voor u kunnen samenstellen.

Hoe lang is een patentrecht geldig?

Na het aanvragen van patent via ons octrooibureau, geldt meestal een maximale beschermingsduur van 20 jaar. U hebt ieder jaar een beslismoment om het recht in stand te houden. Wij brengen u natuurlijk ruim van tevoren op de hoogte van het aflopen van de periode.

De kosten voor patentbescherming

Al voor € 6.474,- exclusief BTW kunt u een volledige Nederlandse patentbescherming hebben, inclusief een advies over het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek. Bekijk voor meer informatie onze tarievenpagina voor patenten.

Kortingsvouchers voor startende ondernemers

Inaday wil graag jonge technische bedrijven stimuleren om te innoveren, uitvindingen te doen en slimme ideeën te genereren. Hierdoor zorgen we er samen voor dat we een economische voorsprong opbouwen, werkgelegenheid stimuleren en een positieve toekomst tegemoet gaan.

Om startende technische bedrijven een duwtje in de rug te geven bieden wij twee vouchers aan:

  • Searchvoucher: voor het laten onderzoeken of een innovatie, uitvinding of idee wel nieuw is door middel van een nieuwheidsonderzoek.
  • Innovatievoucher: voor het laten beschermen van een innovatie, uitvinding of idee door middel van een patentaanvraag.

Met de betreffende voucher kunt u de bijbehorende diensten van Inaday afnemen en zo de concurrentie voor blijven.

Een patentrecht aanvragen ?

Heeft u nog vragen een patent aanvragen en wilt u uw innovatieve idee direct beschermen? Neem dan contact met ons op.

 

Tarieven patent registreren

Heeft u nog vragen over het aanvragen van patent en wilt u uw innovatieve idee direct beschermen? Neem dan contact met ons op.


Bekijk de tarieven kostencalculator

Blog Patentrecht

Wifi: Nederlandse werelduitvinding die een decennium lang op de plank lag

Weet je nog? De wereldberoemde uitvinding die ‘gewoon’ bedacht is door een Nederlander? We hebben het over Bluetooth. Naast Bluetooth is er nog een draadloze vondst van Nederlandse bodem die over de hele wereld wordt gebruikt: wifi. Bedacht door een groep engineers tijdens een brainstormsessie in de McDonalds. Uiteindelijk zorgde de wifi-technologie voor de hoogste boetes wegens inbreuk op patent. Lees in dit artikel het verhaal achter deze zaak over wifi.

Altijd bescherming binnen één dag

Altijd bescherming binnen één dag

Alle expertise in huis

Alle expertise in huis

Persoonlijk advies en contact

Persoonlijk advies en contact

   Stel je vraag via WhatsApp