Wat doe ik als mijn zending bij de douane wordt tegengehouden?

Op het moment dat je zending door de douane wordt tegengehouden, dan is de douane bijvoorbeeld van mening dat een zending die zij inklaren producten bevat die inbreuk maken op merkrechten van anderen. In dat geval kan de douane de producten vasthouden en niet uitklaren.

Ze zullen in veel gevallen dan contact zoeken met de houder van de merkrechten waarop naar hun mening door deze producten inbreuk wordt gemaakt. Ook krijg je als geadresseerde zelf na verloop van tijd bericht dat je product wordt vastgehouden. Het is dan natuurlijk belangrijk om actie te ondernemen, zeker als je er van overtuigd bent dat de producten geen inbreuk maken op merkrechten.

Omdat ieder geval van merkinbreuk op zichzelf staat en van een aantal factoren afhankelijk is, is het moeilijk om een algemeen antwoord te geven over hoe je het beste kunt handelen. Mocht je in een dergelijke situatie zitten, of mocht je andere vragen hebben over merkenrecht, neem dan contact op via ons contactformulier. Onze experts helpen je graag!

   Stel je vraag via WhatsApp