Wat is een merkengemachtigde/modellengemachtigde?

Bij het beschermen van je merk of model is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Een merkengemachtigde is gespecialiseerd in het onderzoeken en registreren van merken. Dergelijke procedures kunnen complex zijn, waarbij het wellicht niet altijd even duidelijk is wat je moet doen en wat de consequenties zijn als je iets verkeerd doet.

Een BMM-merkengemachtigde (ook wel BMM-modellengemachtigde genoemd), aangesloten bij de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht, kan je helpen bij het aanvragen van bescherming voor je merk of model. Diegene heeft bij het BMM een opleiding hebben gevolgd om de ins en outs van de wetgeving op dit gebied te leren kennen. Daarna heeft een merkengemachtigde een aantal examens om hun vaardigheden te toetsen met succes afgelegd. Ook hebben ze minstens drie jaar ervaring bij het aanvragen van merken en modellen.

Wil je een merk of model aanvragen en heb je vragen over hoe je dit aan kunt pakken? Vul dan ons contactformulier in, dan zal een van onze BMM-merkengemachtigden contact met je opnemen.

   Stel je vraag via WhatsApp