Blog

#Merkrecht 

De Wendy’s snack-strijd: hierom mist de Benelux een grote fastfoodketen

Een merkregistratie van een lokale ondernemer zorgde voor een jarenlange juridische strijd met een groot Amerikaans bedrijf. De grote Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s heeft namelijk vestigingen in landen over de hele wereld. Maar níet in Europa. In Nederland hebben wij wel onze eigen Wendy’s, namelijk een buurtsnackbar in het Zeeuwse Goes. Benieuwd hoe deze zaak is verlopen? Lees het in ons artikel.

#Merkrecht 

Merkinbreuk voorkomen: bescherm jouw merk en portemonnee

Veel ondernemers zijn zich niet bewust van het risico op merkinbreuk. Na uren brainstormen heb je eindelijk een unieke naam bedacht voor jouw producten en/of diensten! Maar mag je deze naam eigenlijk wel gebruiken?

#Patentrecht #Klantcase 

Innovatief bouwen: trillingsvrije techniek van Stienstra & van der Wal

Er wordt steeds meer binnenstedelijk gebouwd, waarbij de bouw zo min mogelijk overlast wil veroorzaken. Daardoor is er steeds meer vraag naar trillingsvrij bouwen. Het aanbrengen van funderingspalen (heien) zorgt voor veel trillingen en geluidsoverlast. Onze klant Stienstra & van der Wal kwam met een nieuwe techniek waar wij een patent voor hebben verzorgd. Benieuwd naar hun innovatieve oplossing? Lees het hier!

#Merkrecht #Klantcase 

De ultieme race-ervaring van Racesquare volledig beschermd

Altijd al willen weten hoe het is om een Formule-1 coureur te zijn? Onze klant Racesquare biedt een unieke realistische ervaring. Wij zorgden voor een merkrecht, waaronder de bescherming van hun slogans. Benieuwd hoe wij dit hebben gedaan? Lees het in dit artikel!

#Patentrecht 

Wifi: Nederlandse werelduitvinding die een decennium lang op de plank lag

Weet je nog? De wereldberoemde uitvinding die ‘gewoon’ bedacht is door een Nederlander? We hebben het over Bluetooth. Naast Bluetooth is er nog een draadloze vondst van Nederlandse bodem die over de hele wereld wordt gebruikt: wifi. Bedacht door een groep engineers tijdens een brainstormsessie in de McDonalds. Uiteindelijk zorgde de wifi-technologie voor de hoogste boetes wegens inbreuk op patent. Lees in dit artikel het verhaal achter deze zaak over wifi.

#Merkrecht 

Kan ik een slogan beschermen?

“I’m Lovin’ It”, “Just Do It” en “Have a break…”. Alle drie wereldbekende slogans. Kan jij de merken benoemen waar deze slogans van zijn? Zo ja, dan is het een zeker goede slogan! Het is onderdeel van je merkidentiteit. Dus je wil niet dat iemand misbruik maakt van jouw bekendheid. In dit artikel vertellen wij je meer over slogans. En hoe jij jouw slogan kan beschermen!

#Merkrecht 

Waarom je kleuren als kleurmerk moet registreren

Kun jij raden welk merk in ons logo verwerkt is op de afbeelding? Vaak herkennen we merken alleen al aan vormen en kleurcombinaties. Zonder dat het woordmerk getoond wordt. De branding van een merk is dus ontzettend belangrijk. Het is daarom niet gek dat bedrijven hun kleuren merkrechtelijk beschermen. Maar het is lastiger dan het klinkt. In dit artikel lees je de voorwaarden en geven we een aantal bekende voorbeelden.

   Stel je vraag via WhatsApp